Pelmeni voor na het koken in de oven
Halfgekookte pelmeni bereiden in de oven tot dat ze gaar zijn, creme
fresh erop en geraspte kaas erover strooien
Voor 40 pelmeni 2/3 glazen creme fresh, 1/2 - 2/3 glazen geraspte kaas


Pelmeni op z'n Sybirish
Pelmeni in kokend water met wat zou en 10 minuten laten koken.
Pelmeni uit het water halen en op een groot bord leggen en besmeren
met een pittige saus (bijv. mosterd gemengd met azijn , bij voorkeur winazijn).


Pelmeni op z'n georgisch
Pelmeni koken in water met zout. Als ze boven komen drijven zijn
ze klaar. Uit het water halen met een houten lepel om scheuren tegen
te gaan. Serveren met wat gemalen zwarte peper een losse peterselie
naar keuze erover heen.


Pelmeni in paddestoelensaus
Kook de pelmeni in kokend water ca. 10 minuten. Voor de saus: fijn
gesneden ui in de pan met roomboter of margarine, 1 2 grote lepels
meel erbij en mengen met heet water, een blokje paddenstoel erbij
voegen, 1 2 eetlepels creme fresh of mayonaise (allebei is nog beter).
Alles zachtjes doorkoken en voortdurend roeren. U kunt nog zachte
(smeer)kaas toevoegen.


Pelmeni met groenten
Pelmeni koken in water met zout. Verschillende groenten in een hete
pan met boter doen en roerbakken. Gekookte pelmeni uit het water
halen en bij de groenten voegen. Samen nog 2 3 minuten laten bakken.
Bij het klaargemaakte gerecht kunt u yoghurt of een andere saus serveren.


Gemaakt in 2006 door Lustro.nl